+420 775 010 550
Po-Pá 900 - 1600
Doručujeme: Česká republika Slovensko
 

Ghanská čokoláda 80% Afrika na jazyku

Už v Ghaně jsme si zamilovali místní čokoládu! A tak si i Ty můžeš pořídit výběrovou hořkou čokoládu z místních pralesů. Ucítíš v ní tepající život Afriky, zemitost a tóny zralého ovoce spolu s plnou chutí kakaových bobů. Je sladká díky troše přidaného cukru,  ale stále velmi intenzivní, jelikož neobsahuje žádné mléko. Je skvělá jen tak na zobání, na přidání do ranních kaší a müsli, na poctivou horkou čokoládu i do Tvého oblíbeného pečení.

Přidat do seznamu přání

Porovnat tento produkt

Dostupnost: Skladem

Proč Ti čokoládu nabízíme?
Když jsme poté připravovali náš první stánek a přednášku na cestovatelský festival Kolem světa, řekli jsme si, že by bylo skvělé dát vám kus Ghany ochutnat i skrze jejich výbornou čokoládu. A není se čemu divit, že jste si ji zamilovali. Takže se nás už několik let ptáte, jestli by jste si ji mohli koupit i na doma. My jsme dlouho váhali, ale nakonec jsme zařídili vše potřebné. Proto Ti představujeme naši ghanskou čokoládovou lahůdku. Pojď si tu symfonii chutí užít s námi! ❤️ 

Při našich cestách Ghanou jsme měli možnost podívat se na místní kakaovou mini plantážičku a dozvědět se od místních o pěstování kakaa víc. (Všimni si, jakou fešnou kravatu s tradičním kente vzorem měl náš průvodce v tom pařáku na sobě :-D)


                                                                                                        

Trocha historie:
Do mezoameriky byly kakaovníky přivezeny starověkou Mayskou civilizací a později se rozšířili na území Mexika Toltéky a Aztéky. Mexičtí Indiáni nazývali kakaovník cacauatl, odtud tedy pochází současné pojmenování cacao.
Kakaovník byl systematicky pojmenován až v 18. století švédským přírodovědcem Carlem Linné, který jej nazval Theobroma cacao. Theobroma znamená „potrava bohů“ - pojmenoval ho dobře. A věděl/a jsi, že ještě za první republiky Československo bylo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě? Čokoláda je u nás zkrátka jako doma..
Každá čokoláda má svou výjimečnou chuť a aroma, které vychází z půdy a klima země ve které kakaové boby rostou. A ta se zároveň může trochu lišit s každou sklizní, podle podmínek daného roku, je to stejné jako u vína a jako u všeho, co tvoří příroda sama. :)


Na co je čokoláda nejlepší?

Už staří Mayové našli a ctili ducha čokolády, byl to jejich posvátný obřadní nápoj, který otevíral jejich srdce. Aztéci zase používali boby jako vykuřovadlo či opojný prostředek. 
Ty můžeš naši čokoládu jen tak zobat a užít si její plnou intenzivní chuť a povzbuzující účinky. Nebo si ji připravit jako horký či ledový lahodný nápoj. Ten bude skvělý také s kořením jako je chilli, zázvor, kardamon či vanilka. Stejně tak si jí můžeš přidat do ranních kaší či müsli nebo z ní upéct jakoukoliv jinou dobrotu. 
Kamkoliv jí přidáš, obohatí Tě o zdravé minerály vápníku, železa, hořčíku, fosforu, draslíku a řady vitaminů, např. A, B, C a E. Povzbudí a posílí Tvůj krevní oběh a srdce. Pocit štěstí a úsměv na rtech pomůžou vykouzlit v čokoládě přirozeně obsažené látky tryptofan, theobromin a kofein. Říká se o ní také, že patří mezi afrodiziaka a hormonální stimulanty. Je to silný zdroj živin a životní energie, takže ji ráno, doslova s klidným srdcem, můžeš vyměnit za kávu. :)


Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, sójový lecitin, přírodní vanilkový extrakt.










Recenze

Napsat recenzi

Poznámka: Prosím, nepoužívej HTML tagy.